dijous, 5 de desembre del 2019

L'hora del conte

Aquestes darreres setmanes, a l'hora del conte, hem fet una sel·lecció d'històries per explicar als més petits que parlen de superació personal, d'acceptació de les diferències, d'acolliment, de trencar amb als prejudicis... Són històries molt senzilles, però amb un rerafons molt ric per treballar els valors.

Monstre Rosa, d'Olga de Dios, de l'editorial Estrella Polar. A partir de 3 anys.

Monstre Rosa és molt diferent als altres: ell és gran, els altres són petits; ell és rosa, els altres són blancs; ell sempre riu, els altres no poden perquè el bec els ho impedeix... Un dia decideix anar a veure món i això representarà una oportunitat per conèixer altres éssers molt diferents i divertits. Un llibre per aprendre que les diferències sempre són enriquidores.


El Cuquedo, escrit per Clara Cunha i amb il·lustracions de Paulo Galindro, d'Edicions del Pirata. A partir de 3 anys.

Qui és el Cuquedo? Els animals de la selva no ho saben, però el que sí saben és que, si es queden aturats a un mateix lloc, el Cuquedo apareixerà i els espantarà... Un llibre divertit per aprendre a no tenir por.


La maleta, de Chris Naylon-Ballesteros, publicat per La Galera. A partir de 4 anys.


Quan un dia un estranger arriba arrossegant una pesada maleta, tothom el mira amb ulls estranyats i es comença a plantejar preguntes. Un llibre molt tendre amb una història molt humana per parlar de  l'empatia, l'acceptació, la valentia i l'afecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada