Mediateca

«No hi ha espectacle més bonic que la mirada d’un nen que llegeix.»                                                                                                     GÜNTER GRASS


CURS 2020-2021

Aquests primers mesos de curs, i fins nou avís, seguint les mesures per evitar nous contagis de la Covid-19, hi haurà canvis importants a la mediateca. Els detallem a continuació:

  • El servei de préstec de llibres de la mediateca romandrà inactiu. 
  • L'hora del conte tampoc es podrà realitzar a la mediateca, però a partir del mes de gener tindrà lloc a les classes d'infantil. 
  • Es mantindrà l'horari extraescolar de 17 a 18 per als alumnes amb un aforament limitat.
  • Durant l'estona de patis de l'ESO, els alumnes podran venir seguint un horari concret, fora d'aquest horari no hi podran romandre. S'hauran de seguir les consignes de rentat de mans amb gel hidroàlcoholic en entrar i sortir i de netejat de les taules i cadires utilitzades.


HORARIS 2019-2021
DL
DM
DC
DJ
DIV
9.00-10.00

10.00-11.00

11.00-11.30

11.30-12.30

12.30-13.30

13.30-14.00
migdia Proa
migdia Proa
migdia Proa
migdia Proa
migdia Proa
15.00-16.00

16.00-17.00

17.00-18.00

A la mediateca s’hi pot anar:
  • En l’horari marcat per a cada classe, acompanyat de la teva mestra o del teu mestre.
  • A les hores de pati, de dilluns a divendres, sempre que hi hagi un responsable al càrrec.
  • En horari de migdia, de 13h30 a 14h00, per a aquells alumnes que es queden al servei de menjador.
  •  En horari extraescolar, de dilluns a dijous, de 17h00 a 18h00, per a famílies i alumnes.
  •            A imprimir treballs, a les 13.30 o a les 17h00 (recordeu de portar els vostres folis).


PRÉSTEC

Els llibres de la mediateca es poden agafar en préstec.

Tots els alumnes i el personal de l’Escola disposen d’una fitxa que romandrà a la mediateca i que s’utilitzarà per portar el control dels llibres que s’agafin. Les famílies també podran accedir al servei de préstec mitjançant la fitxa del seu fill o de la seva filla.

Si agafeu el llibre en préstec a l’hora de classe, la vostra mestra o el vostre mestre efectuarà el servei de préstec. En d’altres casos, serà la responsable de la mediateca qui realitzi el servei.

Si agafeu llibres en préstec dels carretons de secundària, el professor de la matèria corresponent en portarà el control.

Els llibres es poden tenir en préstec durant dues setmanes. Si necessiteu més temps, feu-ho saber a la responsable de la mediateca i podreu tenir una pròrroga.


En qualsevol cas, els llibres s’han de tractar amb cura i respecte. En cas d’un deteriorament important del llibre que heu agafar en préstec o de pèrdua d’aquest, s’haurà de restituir el llibre amb un exemplar nou.ÚS DE L’ESPAI

A l’espai de la mediateca es pot venir a llegir, a estudiar, a consultar informació en els llibres o en els ordinadors, a fer deures, a fer treballs en grup... però sempre respectant al màxim l’ambient de lectura, d'estudi i de silenci. La mediateca és un espai lliure de soroll.Per fer ús d’aquest espai sempre heu de seguir les instruccions i les consignes de la persona que n’estigui al càrrec.

Als llibres no els agrada ni menjar ni la beguda, més aviat tenen por d’aquests, perquè els taquen i embruten, per això no podeu entrar amb entrepans i altres aliments. Esmorzeu primer al pati i veniu després a la mediateca si voleu llegir o treballar.


Quan agafeu un llibre de la prestatgeria, recordeu de retornar-lo a l’espai del taulell habilitat per deixar llibres. La responsable de la mediateca el retornarà al lloc adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada