dimarts, 27 de setembre del 2022

Còmics i novel·les gràfiques

Us agraden els còmics i les novel·les gràfiques?

Si és així, no dubteu en apropar-vos a la mediateca i remenar entre els exemplars que tenim en exposició. També podeu demanar per agafar-los en préstec.





UNA PETITA HISTÒRIA SOBRE CÒMICS... Sembla ser que el seu origen es podria remuntar a les pintures rupestres i que també es podrien considerar precursores d’aquest gènere algunes pintures de l’Antic Egipte, de les cultures clàssiques grega i romana o els mateixos còdex maies.

Però és a partir del segle XVI, i gràcies a la impremta, quan apareixen historietes il·lustrades impreses en paper. Les auques catalanes en seran un clar exemple. Més tard, al segle XVIII, a Anglaterra comencen a tenir ressò certes historietes il·lustrades de caire humorístic... i d’aquí no serà difícil arribar als còmics que tots coneixem.

 I SOBRE LES NOVEL·LES GRÀFIQUES... Aquest terme apareix als anys setanta del segle XX i definia un tipus d’obra en la qual s’utilitzen il·lustracions i vinyetes per relatar una història, amb una clara finalitat artística. Una fusió molt interessant entre textos i dibuixos!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada